Missie

Zielkracht is een onafhankelijke psychologenpraktijk die gelooft in de persoonlijke kracht van ieder mens.

Wij willen mensen die zijn vastgelopen in het leven, weer in staat stellen om op eigen kracht verder te kunnen. Dit is mogelijk wanneer mensen in verbinding komen met zichzelf en hun innerlijke kracht. Zielkracht noemen wij dat! Zo kunnen mensen zelf bewuste keuzes gaan maken en werken aan meer kwaliteit van leven, geluk en welbevinden.

Dit betekent dat wij ons inzetten voor bewustwording en ontwikkeling van mensen met psychische klachten of levensvragen, die verantwoordelijkheid voor zichzelf willen nemen en vanuit zielkracht willen leven.

Zielkracht biedt psychologische behandeling, coaching en training aan zowel particulieren als bedrijven die op zoek zijn naar een professionele, warme en betrokken benadering waarbij maatwerk centraal staat.


Team Zielkracht


Claudia Langen

Ik ben Claudia Langen (1982) eigenaar, psycholoog, coach & trainer binnen psychologenpraktijk Zielkracht.

In de afgelopen 10 jaar heb ik mensen die zijn vastgelopen op hun levenspad, mogen begeleiden om meer in contact te komen met zichzelf en hun zielkracht. Mijn werk inspireert me en ik doe het met veel liefde. Ons lichaam ervaar ik als een wonder, met wijsheid en drager van onze ziel. Wanneer ik mensen kan helpen om weer dieper contact te kunnen maken met hun lichaam, gevoelswereld en innerlijke kracht, wordt ik enthousiast.

Naast mijn werkzaamheden binnen Zielkracht, ben ik een aantal jaar als psycholoog werkzaam geweest binnen de specialistische GGZ. Sinds mei 2018 ben ik volledig werkzaam binnen mijn eigen psychologenpraktijk Zielkracht.

Tot slot, woon ik samen met mijn partner en onze twee kids. Ik ben ontzettend graag moeder en ik hou van de natuur, dieren en het buitenleven.


Anouk Prop

Ik ben Anouk Prop (1980) psycholoog, trauma therapeut, yoga docent (E-500 RYT) en reiki master. Ik werk binnen Zielkracht als psycholoog op een holistische wijze op het snijvlak van lichaam en geest. Zowel als persoon als professional ben ik gericht op groei en ontwikkeling van mezelf en anderen. In de afgelopen jaren heb ik me verdiept in trauma therapie (SE), systeemtherapie en familieopstellingen. Daarnaast heb ik verschillende yoga opleidingen gevolgd waaronder Power Yoga, Vinyasa Yoga, Ashtanga Yoga, Trauma Sensitive Yoga en Y12SR (Yoga of 12 Step Recovery).Tot slot heb ik diverse opleidingen en workshops op het gebied van psychologie en bewustzijn gevolgd (o.a. Mindfulness, Cognitieve Gedragstherapie, visualisatie, geleide meditatie, Reiki master en energy healing). Momenteel volg ik de internationale Bodynamic opleiding.

Nadat ik jarenlang een succesvolle praktijk voor body & mind coaching in Maastricht had, besloot ik om naar het buitenland te vertrekken om daar mijn kennis en ervaring uit te breiden. Uiteindelijk heb ik vijf jaar op verschillende plekken gewoond en gewerkt, variërend van een weeshuis met getraumatiseerde kinderen in India, studio manager van een yoga NGO in Cambodja tot psycholoog en yoga docent in verslavingsklinieken en top wellness centers in Thailand. Verder ben ik ambassadeur voor Yoga Gives Back en in die rol werk ik regelmatig als vrijwilliger in India om arme vrouwen en kinderen te ondersteunen met trauma therapie en yoga als tool in heling.

Mijn streven is om mensen zichzelf te laten ontdekken en zichzelf te laten zijn. Daarbij stem ik mij af op de unieke kwaliteiten van ieder mens. Hierbij zijn empathie, positiviteit, enthousiasme en rust voor mij essentieel. Mijn nadruk ligt op compassie en liefde voor dat wat er is en dat ruimte geven in plaats van de focus leggen op dat wat er niet is. Als psycholoog kom ik in de praktijk vaak mensen tegen met diep opgeslagen spanningen, blokkades of trauma’s. Die zitten zo vast in hun systeem, dat er vaak niet meer over gepraat kan worden. Ik heb ervaren dat mijn holistische benadering daar een goede uitkomst in kan bieden.


Ben jij er klaar voor?
Het is nu tijd voor jou.


Meld je aan
WhatsApp chat