Cranio-sacraal therapie


Het lichaam is een wonder die een schat aan informatie herbergt. En wanneer je opnieuw hiermee in contact komt en de signalen van jouw lichaam kan voelen, kun je deze inzetten voor het creëren van bewustwording en persoonlijke groei.


Om écht in contact te komen met je binnenwereld zet Zielkracht naast psychologische behandeling en coaching, cranio sacraal therapie in.

Cranio sacraal therapie is een wetenschappelijk bewezen behandelmethode die diepe ontspanning teweeg brengt in je lichaam en geest en het zelf herstellend vermogen stimuleert. Tevens wordt je uitgenodigd om je bewustzijn te vergroten door de signalen van je lichaam te leren herkennen en te verbinden met de taal van het brein.

Tijdens een cranio sessie gaan we samen op reis naar wie je bent, wat je voelt, wat je wilt en wat je nodig hebt, via een volledig lichaamsgerichte behandelmethode. Kortom: cranio is een prachtige methode die je helpt om uit je denken te komen en meer contact te maken met je gevoelsleven, je lichamelijke sensaties en je zielsverlangen.

Voor wie?

Cranio sacraal therapie kan verlichting en inzicht geven bij tal van fysieke en emotionele problemen (bijv. slaapproblemen, vermoeidheid, angst, depressie, burn-out, Ptss, hoofdpijn, rug, nek- en schouderklachten).

Door de unieke mogelijkheid binnen psychologenpraktijk Zielkracht om psychotherapie, coaching en cranio sacraal therapie te kunnen combineren, wordt cranio veelvuldig ingezet bij mensen die willen werken aan het herstel van stress-gerelateerde- en psychische klachten. Anderzijds is cranio sacraal therapie binnen Zielkracht gericht op mensen die op zoek zijn naar ontspanning, rust en stilte. En daarnaast hun persoonlijke ontwikkeling en bewustwording op een hoger niveau willen tillen. Cranio binnen Zielkracht is dus zowel geschikt voor mensen met en zonder (fysieke en psychische) klachten.

Voor iedereen zal cranio een ingang zijn naar thuiskomen in jezelf. Het beleven van innerlijke vrijheid en liefde. Je volledige potentieel benutten en authentiek zijn.

Afhankelijk van je hulpvraag en het wel of niet ervaren van (psychische) klachten, wordt cranio sacraal therapie ingezet al dan niet in combinatie met psychologische behandeling of coaching.

Hoe werkt cranio?

Door alles wat je gedurende je leven meemaakt kunnen er emotionele en fysieke blokkades in je lichaam ontstaan. Dat zorgt ervoor dat het cranio-sacrale systeem uit balans raakt, gaat vastzitten en zijn vitaliteit verliest. Vaak ervaar je dit in het dagelijks leven als teveel in je hoofd zitten, negatieve emoties, spanning en weinig tot geen contact meer kunnen maken met je lichaam en daarmee je intuïtie en gevoelsleven. Je komt in een overlevingsmodus terecht, hebt weinig verbinding met jezelf of de ander, en kan niet meer echt genieten van het leven. Of wanneer dit langer blijft aanhouden, ontstaan er fysieke of psychische klachten.

Door aandachtige, zachte aanraking van het lichaam wordt contact gemaakt met het bindweefsel en komt naar voren waar het ritme verstoord is en waar spanningen en blokkades aanwezig zijn. Vervolgens nodig ik het lichaam uit om deze los te laten en de oorspronkelijke beweging te herstellen. Door het creëren van ruimte en ontspanning in de weefsels, wordt de doorstroming en zuurstoftoevoer beter en kunnen blokkades oplossen.

Cranio sacraal therapie heeft zich binnen onze praktijk bewezen als complementaire behandelmethode om deze innerlijke blokkades of belemmeringen zeer effectief op te lossen. Wanneer blokkades zijn opgelost, volgt vaak helderheid en inzicht. Je krijg zicht op de diepere oorzaak van je klachten en kan ze bij de kern aanpakken. Door cranio kan je levensenergie weer gaan stromen en ervaar je meer rust en ruimte binnen jezelf. Je komt weer bij je innerlijke kracht en oorspronkelijke vitaliteit.

Praktisch

Tijdens de behandeling lig je aangekleed, in makkelijk zittende kleren op een massagetafel met een aangename zachte ondergrond. Tijdens de eerste sessie starten we met een intakegesprek om inzicht te krijgen in de oorzaak en samenhang van je klachten. Iedere navolgende sessie begint met een kort gesprek over hoe het met je gaat om vervolgens een gevoel van rust en verbinding met je lichaam te creëren.

Een sessie duurt ongeveer 75 minuten met gesprek en behandeling. Het is fijn als je na de sessie nog wat tijd voor jezelf kunt inruimen. Vaak ontstaat behoefte aan rust en ruimte om je ervaring te verwerken.

Claudia Langen is momenteel cranio therapeut in opleiding aan de 4-jarige opleiding tot cranio sacraal therapeut aan de Peirsman academie, en voert dan ook de cranio sessies uit vanuit dit gegeven. Dit betekent dat de cranio sessies in de basis als doel hebben het bevorderen van ontspanning en bewustwording. Echter door haar achtergrond en jarenlange ervaring als psycholoog en coach heeft ze de expertise om meer verdieping aan te brengen d.m.v. psychotherapie en coaching.

De kosten voor cranio sacraal therapie komen niet in aanmerking voor vergoeding uit de aanvullende verzekering. Zie tarieven voor meer informatie.

Ben jij er klaar voor?
Het is nu tijd voor jou.


Meld je aan