Groepsbijeenkomsten


Zielkracht biedt naast behandeling van psychische klachten ook preventie van psychische klachten.

Tijdens diverse groepsbijeenkomsten leer je hoe je psychische klachten kunt voorkomen en hoe je dichter bij jezelf kunt komen en blijven. Je krijgt inzicht in je persoonlijke balans en handvatten om thuis zelf mee aan de slag te gaan.

Kom in je vrouwenkracht!

Geef je teveel van jezelf op professioneel of persoonlijk vlak? Vind jij het lastig om voor jezelf op te komen? Worstel je met gevoelens van angst, minderwaardigheid, onzekerheid of boosheid en vind je het moeilijk om hier uiting aan te geven? Heb je moeite met het aangeven van grenzen? Ben je op zoek naar de verbinding met jezelf, je lichaam, de ander en de wereld om je heen? Wil je weer in contact komen met je kwetsbaarheid, sensualiteit en je kracht als vrouw?


Ga met ons mee op een inspirerende reis in de wereld van krachtige vrouwen. Kom in je vrouwenkracht!


In een traject van 7 weken nemen we je mee langs verschillende thema’s die jou helpen meer in je vrouwenkracht te komen.


Thema's

1. Hoe kan ik mijn persoonlijke behoeftes beter aanvoelen en hiernaar gaan handelen?

2. Hoe stel en bewaak ik mijn grenzen?

3. Hoe ga ik om met mijn emoties en hoe geef ik hier op een gezonde manier uiting aan?

4. Hoe ga ik om met relaties (partner, vriendinnen, collega’s)?

5. Hoe ervaar ik mezelf als seksueel wezen (lichaamsbeleving, uitstraling, vrouwelijke energie) en in hoeverre laat ik intimiteit toe in mijn leven?

6. Hoe ga ik om met de eisen en verwachtingen als vrouw in de huidige maatschappij?

7. Hoe blijf ik in mijn vrouwenkracht?


Tijdens de bijeenkomsten wordt er gewerkt met interventies uit onder andere relatie- en systeemtherapie, lichaamsgerichte psychotherapie, verbindende communicatie, Mindfulness, Acceptance & Commitment Therapie (ACT) en Yoga.

Iedere bijeenkomst deel je persoonlijke ervaringen met andere vrouwen en krijg je theoretische kennis en praktische handvatten, oefeningen en tools aangereikt waarmee je zelf thuis mee aan de slag kan gaan.

Runningtherapie

Kom fysiek en mentaal in beweging! Zielkracht zet running therapie in bij de behandeling van psychische klachten of coachvraagstukken. Running therapie is het therapeutisch inzetten van hardlopen op een rustig tempo bij mensen met psychische klachten. Met running therapie kom je fysiek en mentaal in beweging. Je werk hierdoor aan het verminderen of voorkomen van klachten en tevens aan het verbeteren van je leefstijl. Running therapie bij Zielkracht is een waardevolle aanvulling op gesprekstherapie en biedt een goede basis voor het doorbreken van een negatief patroon en een duurzame (gedrag) verandering.


Voor wie?

Running therapie kan worden ingezet bij een breed scala van psychische klachten. De voornaamste klachten waar runningtherapie een positieve invloed op heeft zijn:stress, depressie, burn-out, angst- en paniekklachten, overgewicht, lusteloosheid en slaapproblemen.


Hoe werkt runningtherapie?

Tijdens running therapie bij Zielkracht leer je om op een ontspannen manier lichamelijk actief te zijn. Je krijgt inzicht in je fysieke mogelijkheden en ervaart persoonlijke "succesmomenten" door loopdoelen te bereiken. Dit heeft een positief effect op je zelfvertrouwen.

Je uithoudingsvermogen verbetert en je krijgt het gevoel meer aan te kunnen. Dit zorgt voor een verbetering van je zelfbeeld en positieve toekomstverwachtingen. Je krijgt meer energie. Je stemming verbetert en stresstolerantie neemt toe. Bovendien biedt hardlopen afleiding waardoor je minder piekert en je gedachten tot rust komen. Dit draagt bij aan de verbetering je mentale conditie.

Gedurende 12 weken neem je 1 x per week deel aan een looptraining die in groepsverband (max. 8 personen) wordt gegeven.

Praktische info

Wanneer: 7 wekelijkse bijeenkomsten op donderdagavond van 19:00 tot 20:30 uur. Vanaf 29 augustus t/m 10 oktober 2019.

Waar: Randwycksingel 20 te Maastricht.

Kosten: 199,- euro voor 7 bijeenkomsten van 1,5 uur.

Aanmelden: mail naar info@zielkracht.nl of bel met Claudia Langen (06-53229416) / Anouk Prop (06-11441752).

‘There’s no force more powerful than a woman determined to rise'Ben jij er klaar voor?
Het is nu tijd voor jou.


Meld je aan
WhatsApp chat